Σουπιές με μάραθο κι ελιές

img242Υλικά: 1 κιλό σουπιές, 1 ξερό κρεμμύδι ή 2 -3 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, ½ ποτήρι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, ½ ποτήρι λευκό κρασί, ½ κιλό μάραθο ψιλοκομμένο, 2-3 ντομάτες τριμμένες, ½ κιλό ελιές πράσινες, πιπέρι.

Παρασκευή: Καθαρίζουμε τις σουπιές βγάζοντας τα μάτια, το πίσω κόκκαλο, την κοιλιά και το μελάνι και τις κόβουμε σε ροδέλες ή μικρά κομμάτια. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο στο λάδι και προσθέτουμε τις σουπιές. Τσιγαρίζουμε 10 λεπτά, ρίχνουμε το κρασί και στη συνέχεια τα μάραθα, τις ντομάτες, το πιπέρι, τις ελιές και δύο ποτήρια νερό. Σιγοβράζουμε μέχρι να ψηθούν τα μάραθα και οι σουπιές, προσθέτοντας αν χρειαστεί λίγο νερό.