Γιατί ελαιόλαδο;

Το ελαιόλαδο είναι μέρος της Κρητικής κουζίνας και κουλτούρας και παίζει τον πιο σπουδαίο ρόλο στην Κρητική κουζίνα και διατροφή. Το μεγαλύτερο ποσοστό από λίπη που οι Κρητικοί προσλαμβάνουν σε καθημερινή βάση προέρχεται από το ελαιόλαδο. Το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο έχει υψηλά ποσοστά σε υγιεινά μονοκορεσμένα λιπαρά εφόσον αυτά είναι εμπλουτισμένα με Ωμέγα 6 και Ωμέγα 3 λιπαρά οξέα όπως και φλαβονοειδείς πολυφαινόλες. Τα φυσικά του αντιοξειδωτικά συμβάλουν στην πρόληψη του καρκίνου και των καρδιαγγειακών παθήσεων, χαμηλώνουν τη χοληστερίνη και την πίεση και αμβλύνουν τα σημάδια της γήρανσης. Επιπλέον το ελαιόλαδο ολοκληρώνει και αναδεικνύει τις περισσότερες Μεσογειακές συνταγές με τη μοναδική του γεύση, το άρωμα και την υφή του.